ProfX POS en de Toko

22 Jan 2018 00:00

ProfX POS en de Toko

In de Toko hebben we vaak piekmomenten in de verkoop, periodes van voorbereiding en het bestellen van producten. Ik zal de Toko in deze documentatie dan ook over drie delen verdelen. Verkoop, inkoop en verwerking. De Toko is een complex bedrijf en wordt in het algemeen door gedreven mensen gerund en gaan vaak over van de ene generatie op de ander. Oude recepten en het karakter met alle bijzonderheden blijven zo bestaan. Een groot goed wat we tot op zekere hoogte binnen het bedrijf kunnen beschermen.

Uit mijn ervaring met de Toko kan ik u vertellen hoe uw collega’s gebruik maken van ProfX POS.

De insteek voor mij is u te begeleiden zodat u de investering terug verdient in tijd of geld. Twee aspecten waar we meestal tekort aan hebben en met ProfX POS kunnen creëren.

Eerst zal ik een schets maken van de Toko’s die wij nu als klant hebben en waar we al een lange tijd mee samenwerken. Zo hebben we in veel gelegenheden een klein aantal tafels een open keuken of een keuken die aan de winkel grenst. In deze situaties is vaak nog veel tijd te winnen door orde te scheppen in combinatie met uw kennis en onze werkwijze. Vaak zijn het familiebedrijven en deze gaan vele jaren terug. We hebben zelfs een relatie waar Oma van over de 80 nog steeds achter het fornuis staat. Ook deze kennis zouden we moeten verzamelen en moeten bundelen.

Een prachtige kans om uw website boeiend te maken want er zitten natuurlijk prachtige verhalen in die uiteindelijk ook voor u commercieel zullen uitkeren. Verhalen over lekker eten en sfeerbeschrijvingen van vroeger en nu, maken de mens nieuwsgierig en hongerig.

Ook hier kunnen we het nodige voor u doen. Van het opstarten, tot het onderhouden van uw website. Zo kunnen we de prijzen gelijk laten lopen met uw ProfX POS systeem en met een QR-code onder aan uw bon klanten direct op uw bestelpagina laten uitkomen. Ook kunnen we uw webshop inrichten en u leren deze te onderhouden. Er zijn heel veel mogelijkheden, aan u de keuze.

Geen Thuisbezorgd meer tegen minimaal 13% van uw omzet maar gewoon zelf regelen.

Als u de cirkel van +/- 5 kilometer rond uw winkel trekt, kunnen we uw klantenkring bepalen en daarop ons concentreren. Zo kunnen we bijvoorbeeld reclame maken met vermelding van de QR-code onder aan een folder en daarmee de klant direct op de aanbiedingspagina of in de webshop laten komen. Herhaling en een juist plan van aanpak is hier de kracht.

Zo kunt u uw klant via de site een klantenpas laten aanvragen, hier kunnen we dan weer van alles mee doen. U kunt een korting op de aankopen geven maar beter nog we kunnen de klant laten sparen voor cadeaus of voordeel.

Verkoop

De winkel ruimtes zijn meestal tussen de 100 en 300 vierkante meter en vaak een combinatie tussen retail, horeca en toko.

De werkzaamheden zijn een combinatie tussen afwegen, goederen scannen, of op een tafel of een klant boeken en later afrekenen. De barcodescanner kunt u gebruiken voor het scannen van producten, voor gewogen producten en klantenkaarten. Veel kant en klare producten zijn voor zien van een EAN 8 of 13 barcode. Deze barcodes zijn onder fabrikanten verdeeld en dus uniek, maar soms komt het voor dat de ene fabrikant een barcode gebruikt van een ander, als u die dan scant in het ProfX POS systeem krijgt u de keuze welke u wilt boeken.

Met ProfX POS heeft u ook een eigen label editor, u maakt dus uw eigen labels of klanten pasjes. Bij de levering stellen wij dat samen met u in. En als u na lange tijd iets wilt aanpassen of veranderen dan helpen u even via TeamViewer. TeamViewer is een softwarepakket waarmee wij uw machine over kunnen nemen via een door u doorgegeven code. Labels gebruiken we ook bij het voorwegen compleet met verpakkings en houdbaarheidsdatum. Voorwegen en verpakken brengt u veel omzet en u geeft uw producten een eigen uniek karakter met uw eigen label met uw naam er op.

Ook zijn we gecertificeerd met ProfX-POS om 100ste grammen te mogen wegen, hiermee kunt u ook kruiden verwerken.

Om te mogen wegen in de Toko in combinatie met de computer moet zowel het POS systeem als de weegschaal gecertificeerd zijn. ProfX POS is gecertificeerd door het NMi (Nederlands Meet instituut). Het NMi staat direct onder toezicht van het Ministerie van Economische zaken.

Verkoop versnellen kunt u met het ‘volg-mijn-bon-systeem’ (Follo-my) met dit systeem kan ik de klant oppakken bij elke kassa binnen het systeem. Voorbeeld: u schept en maakt het verkochte in orde en zet het vervolgens in de wacht. U collega bij de afrekenkassa pakt de klant weer op voegt nog wat toe en rekent af, contant, via geïntegreerde pin of de wisselgeld automaat.

Hygiene:

Bij de meeste Toko’s hebben we op de plek waar we het product scheppen en inpakken ook de plaats waar we de producen scannen en afrekenen. En zoals u weet is contant geld vies, heel vies. En wilt u niet dat deze viezigheid in contact komt met uw producten.

We zien steeds meer Toko’s die een wisselgeldautomaat aanschaffen, het grote voordeel voor de Toko is dat uw hygiene- uitstraling naar uw klant resulteren in meer omzet. Daarnaast zijn tekorten ook niet meer mogelijk.

Zo maakt u uw ProfX POS systeem een gesloten systeem waar kasverschillen tot het verleden behoren.

Inkoop

De inkoop van de Toko heeft vaak te maken met inkoop grote volumes en met samengestelde producten. Hier kunnen we niet met de computer een oplossing bieden, wel kunnen we u een indruk of advies geven van wat er besteld zou moeten worden t.o.v. het laatste inkoop moment. Maar de inkoop zal ook veel van uw intuïtie vergen. We kunnen wel zien wat er aan verkochte producten verkocht is in een bepaalde periode. Zowel in geld als percentage. Dit is dan weer een handvat voor uw inkoop.

Verwerking

Over de verwerking van doorgewogen producten hebben we het al gehad. Samengestelde producten wegen we live op het moment van verkoop. Wel kunnen we in de kassa aangeven wat er in het samengestelde product zit. Om zo in de gaten te houden hoeveel er verwerkt en opgebruikt is.

Bij Kassacentrum heeft u keuze uit meerdere systemen.

De oplossingen die we kunnen bieden zijn niet alleen ProfX POS, maar ook Afrekenweegschalen hebben we in ons assortiment.

Afrekenweegschaal met de volgende mogelijkheden:

– 30 voorkeuze snel toetsen deze kunnen de volgende functies hebben.

– Wegen met een kiloprijs.

– Opengroepen

– Open prijswegen

– Lade open

– 8 verkopers  toetsen.

– Tarreren

– Grafisch logo op de bon.

– Prijs vanaf  € 725,00

– Programmeren €  225,00

– Kassarollen €  1,00 per stuk,

72 voorkeuze snel toetsen deze kunnen de volgende functies hebben:

– Wegen met een kiloprijs.

– Opengroepen

– Open prijswegen

– Lade open

– 8 verkopers  toetsen.

– Tarreren

– Grafisch logo op de bon.

– Bonnen en Etiketten

Programmeren: €  225,00

Kassarollen:€1,00 per stuk

Extra cassetten voor snel wisselen tussen bon en etiket: € 85,00

ProfX POS

– Wegen met een kiloprijs.

– Onbeperkte aantal oproepen.

– Open prijswegen

– Lade open

– Onbeperkt aantal verkopers toetsen.

– Tarreren.

– Grafisch logo op de bon.

– Bonnen en Etiketten.

– Pin koppeling.

– Koppeling wisselgeldautomaat.

– Weegschaalkoppeling.

– Barcodes lezen.

Prijs Touch-screen kassa en ProfX Basis programma en gekoppelde weegschaal:  €  3.240,00

Begeleiding: €  75,00 per uur.

Kassarollen: €  1,20 per stuk.

Etikettenprinter: vanaf € 106,00

Etiketten 29 mm x 30 meter:  €  11,25 per rol.

 

Opties:

Geïntegreerde pinautomaat: vanaf  €  499,00

Geïntegreerde wisselgeldautomaat:  €  4250,00

 

We doen ook verhuren voor 36 en 60 maanden.

Op alle apparatuur en software kunnen we een all-in service abonnement afsluiten.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief B.T.W.

Herkenning is hier belangrijk, zo kunnen we namelijk naar meer efficiëntie groeien, dus naar een betere organisatie met meer winst.

Vertrouwende u met bovenstaande van dienst te zijn geweest,

U bent altijd welkom op onze website en in onze showroom te Zoetermeer.

Wilt u graag dat ik u bezoek? Maak dan een afspraak en dan kom ik bij u langs.

 

Met vriendelijke groet,

Nico Schreuder

 

PS. Bellen voor een afspraak kan ook op 0031 (0)79 71 70 707


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl