Een webshop gekoppeld aan uw kassa

15 Jan 2020 14:24

Een webshop gekoppeld aan uw kassa

Een nieuw jaar, een nieuwe website. De afgelopen maanden hebben wij veel tijd gestoken in de ontwikkeling van ons eigen webshop-systeem. Waar wij voorheen nog gebruik maakten van software van derde partijen zoals Wordpress en Woocommerce, hebben wij nu een eigen systeem ontwikkeld. Dat heeft als voordeel dat wij tot in detail de functionaliteiten kunnen uitwerken. Tot voor kort waren wij afhankelijk van verschillende ontwikkelaars in binnen- en buitenland met hun modules. Daar komt met deze stap een einde aan. Het eindresultaat: een webshop waar iedereen mee kan werken. Snel, simpel, maar toch uitgebreid.

Veel ondernemers kennen het, je laat een website bouwen in Wordpress of Magento en dat gaat op zich prima. Ondanks dat je het beheer netjes doet stapelen de problemen zich op: een slome website na een tijd, lastig te wijzigen structuur, een gigantische reeks aan handelingen om een prijs te wijzigen. We begonnen met het vaststellen van onze doelen. Het nieuwe systeem moet simpel aanpasbaar zijn. Omdat we alles zelf ontwikkelden hebben we zelf volledig de hand gehouden in het ontwikkelproces.

Ons webshopsysteem bestaat, zoals veel systemen, uit een front-end (de kant voor de bezoeker) en een back-end (de kant voor de beheerder). Dit is een simpele, goed te beveiligen structuur. Wanneer een beheerder inlogt komt hij op het dashboard. Hier zie je de omzetten van de deze maand en de afgelopen periodes. Om een goed overzicht van de prestaties van de webshop te krijgen is het ook mogelijk de omzet per maand te zien en welke producten er verkocht worden.

Het toevoegen van afbeeldingen is zo simpel mogelijk gemaakt. Een drag&drop-upload (handig voor meerdere afbeeldingen in één keer) zorgt voor een snelle verwerking van de afbeeldingen. Daarnaast is het mogelijk een mappenstuctuur te maken, zodat alle afbeeldingen geordend zijn.

Omdat Google vandaag de dag een belangrijke rol speelt bij zoeken van informatie en online winkelen is daar veel aandacht aan besteed. Bij het aanmaken van een artikel worden direct de juiste SEO instellingen automatisch meegegeven.. Zo begrijpt Google beter wat u de klant wilt laten zien en waar de pagina over gaat. De reviews kunnen zo ingesteld worden dat u deze eerst kunt controleren en goedkeuren voordat deze eventueel zichtbaar worden op de website. Om kwaadwillende internetgebruikers te slim af te zijn hebben we een functie toegevoegd om alle reacties vast te houden en kunt u zelf oordelen wat u wilt laten zien en wat niet.

 

 

 


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl