Wat te doen in deze crisis.

23 Oct 2020 09:41

Wat te doen in deze crisis.

We zitten er midden in een tijd vol twijfels, afwachten en onzekerheden. De omzet klapt in elkaar of gaat als nooit tevoren. Rare onverwachte pieken en diepe dalen. Geen touw aan vast te knopen. Eén ding is echter zeker: we komen hieruit! De vraag is alleen hoe. Gaan we iedereen ontslaan? Springt de overheid op tijd in? En komt deze zijn verplichtingen na? Wat gaan de banken doen? Blijven ze zo onpersoonlijk of gaan ze nu eens echt hun best voor je doen? Allemaal onzekerheden die we achteraf pas kunnen beoordelen, maar wat hebben we daar nu aan? Niets! dus u moet door of u nu wilt of niet vele van u zijn afhankelijk van het moment, dus met andere worden we kunnen niet lang zonder omzet. Maar wat is nu slim om te doen?

Er zijn legio voorbeelden te verzinnen die u als ondernemer waarschijnlijk zo op kan noemen. Maar de eerste vraag moet nu zijn hoe gaan we de winst in de toekomst zekerstellen. Retail-land zal na deze periode nooit meer het zelfde zijn, Horeca zal nog jaren zijn wonde likken en weer langzaam op orde komen, maar denk er aan: mensen blijven altijd consumeren en u blijft altijd de dienstverlener! Maar in welke vorm is dan de vraag. Een oud spreekwoord zegt: regeren is vooruitzien. En al is dat in deze tijd wel heel erg moeilijk, het zal toch moeten. De risico's die we daarbij lopen zijn behoorlijk groot. Want hoe bepaal je nu welke kant je opgaat? Laten we eerst eens bepalen welke mogelijkheden we hebben die op korte termijn resultaat zal geven, met als gevolg een regelmatige verkoop. Daarbij nemen we direct hygiëne, veiligheid en levertijd mee. De drie items die momenheel 'hot' zijn en waar klanten nog voor willen betalen.

Geef uw winkel een tweede functie, die van magazijn bezorgkeuken of wordt met uw vakkennis adviseur.

Kunt u Vending machines in uw winkelformule inpassen. Denk hierbij aan een koffiemachine, snacks (gezonde), dagelijkse behoefte. Zo kunt u een deel van uw winkel in uitloop tijden vrijwel onbeheerd exploiteren..

Wat dacht u van een webshop? Deze zal onder de juiste begeleiding en doorzetting vermogen een tweede inkomen voor u gaan creëren. Let op! Nu niet te lang meer wachten, anders zijn andere u ver voor! Ook neefje Jan gaat dit niet doen, en websites van 1 euro per maand scoren ook niet. Veel werk, geen resultaat. Een goede webshop wordt geleid door een functioneel ontwerp, een plan van aanpak en professionele begeleiding. U moet bereid zijn er tijd en moeite in te steken.


Gelukkig kunt u al deze diensten bij kassacentrum vinden en afnemen. Wij begeleiden u graag en vraag naar de voorbeelden die we al gerealiseerd hebben en waar we nu mee aan het werk zijn.

Een derde mogelijk is die van maak er een Corona proef feestje als de klant bij u binnenkomt, mondkapjes hand gel en een kopje koffie geeft vertrouwen en toont gastvrijheid, zorg voor heel veel kennis op de werkvloer en stel de mensen op hun gemak. Maak geen verschil tussen grote en kleine aankopen. Vraag om haar of zijn emailadres en vertel dat je ze af en toe op de hoogte wilt houden van nieuwe producten.

Ook moet er wat onderling gebeuren. Zeg maar tussen winkeliers. Wat dacht u van de digitale winkelstraat?
In mijn volgende blok zal ik u meenemen in deze nieuwe ontwikkelingen en investering.

En wilt u daar aan meedoen dan kan dat met kennis en financien. 

Veel succes en wijsheid gewenst,

Met vriendelijke groet,

Nico Schreuder 
Stay-Safe.

 

 


Contact

Chroomstraat 34
2718 RR Zoetermeer
Nederland
079 7170707
info@kassacentrum.nl