ProfX POS Kassasysteem voor de metaalhandel


Oude metalen en het ProfX POS Systeem zijn voor vele oud ijzer-bedrijven ware vrienden geworden. Buiten dat ProfX POS de registratie regelt van de innamen, is ook het in de rondte slepen van contant geld verleden tijd. Het risico dat dat oplevert is voor vele de investering al waard. Lees hieronder meer over ProfX POS voor Metaalhandel.

Hoe gaan we te werk?

Als u een ProfX POS Systeem aanschaft heeft u direct een kassa met een weegcertificaat, dus u mag uw weegschalen verbinden aan de kassa. In de praktijk betekent het dat uw klant zijn oude metalen gesorteerd op de weegschaal legt en dat u op de kassa de knop met het soort martiaal indrukt. Als u daar ook nog de klant bij activeert worden de gewogen goederen direct op de klant geboekt. En omdat het artikel tegen een negatieve waarde aangemaakt is heeft deze relatie geld van u tegoed. U kunt ervoor kiezen deze later over te maken of direct retour te pinnen. Wilt u perse in contanten blijven werken raden wij u de Automatic Cash wisselgeldmachine aan. Deze machine met een plaatdikte van 6 mm is robuust en kan met een tijdvertraging geopend worden. En betaald alles netjes uit via onder het commando van ProfX POS.

Kassasysteem Retail

Vaste klanten die bijvoorbeeld geen pasje willen, zetten we op een knop op een aparte pagina om te activeren als men product komt brengen. De rest van de klanten krijgt een pasje waarmee zij zich elke keer kunnen aanmelden als men product komt brengen of halen.

Overzicht van omzetten

Doordat u op deze werkwijze gaat werken krijgt u eenvoudig overzicht van wat er in en uitgaat, en van hoe de financiën lopen binnen het bedrijf. Waar u uw marge’s maakt en krijgt u meer inzicht hoe u één en ander moet organiseren.

Hoe gaan we om met ProfX POS voor de oud ijzer handel?

We indeling van de ProfX POS kassa doen we als volgt. We maken hoofdgroepen aan. Bijvoorbeeld metalen lompen en papier. Daaronder maken we groepen aan bijvoorbeeld onder de hoofdgroep Metalen maken we de Groepen aan Koper IJzer Brons enz. en onder deze groepen plaatsen we de in of de te verkopen producten. voorbeeld: IJzer – € 0,50 en verkoop € 1,00. deze twee producten koppelen we aan een toets op de touch-screen en klaar is u systeem.

Personele bezetting

U krijgt ook een omzet overzicht op uur en tijd uit de kassa. Deze kunt u weer gebruiken voor uw personele bezetting. ProfX POS is tevens uitgerust met een prikklok ,zodat u inzicht in de werktijden heeft. In ProfX Manager krijgt u tevens uitgebreidere overzichten van de omzet per personeelslid en over de tijden dat hij of zij dat gewerkt heeft. Kortom: ProfX POS maakt u het leven een stuk overzichtelijker en houdt u financiën op orde. Maak vandaag nog een afspraak dan geven we u een demonstratie.

Voorbeeld: We gaan altijd eerst in gesprek met de klant om daar de behoefte van de klant eerst in kaart te brengen. Dan is dat ook direct het uitgangspunt. Leveren waar de klant om vraagt. Geen overtollige ballast en al zeker niet via een wirwar van menu’s bij je doel aankomen. Nee, binnen ProfX POS gaat u direct naar dat punt waar je moet zijn. Duidelijke tabelstructuur en ook weer eenvoudig te onderhouden. De laatste BTW aanpassing duurde bijvoorbeeld niet langer dat een paar seconde.

We hebben dan ook de functies voor zover als mogelijk in groepen opgedeeld. Zo hebben we de groep Basis waar de zaken in zitten die een ieder nodig hebt. En de groep Nota vinden we alle gerelativeerd aan de bon. Een de groep Horeca met bijvoorbeeld de functie keukenbon aan of uit, boodschap voor de keuken enz. Het onderdeel rapporten voor de knoppen van bijvoorbeeld een dagjournaal of een verkooprapport over een periode. Direct uit de kassa, zeg maar uw inkoop lijstje.


Interesse? Neem contact op, of kom langs in de showroom!